Γιατί το παιδί μου να ασχοληθεί με τα μαγικά;

Γιατί το παιδί μου να ασχοληθεί με τα μαγικά;

Με αφορμή τις προετοιμασίες για την έναρξη του προγράμματος I.B.M Youth που έχω αναλάβει με τον καλό μου φίλο και συνεργάτη Μάγο Φινέα (Κώστα Μαραγκό) θέλω να μοιραστώ μαζί σας λίγα απο το εκπαιδευτικά οφέλη της ενασχόλησης με τα μαγικά.
DSC_0608

1. Confidence builder . Ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης. Τα μαγικά κόλπα ειναι projects. Το καθένα περιλαμβάνει να μαθαίνεις, να κάνεις εξάσκηση και να το παρουσιάζεις μπροστά σε κόσμο. Η διαδικασία αυτή μολις ολοκληρωθεί ενδυναμώνει την αίσθηση της επιτυχίας με αποτέλεσμα την αυξηση της αυτοπεποίθησης του παιδιού μπροστά σε κόσμο (public speaking) και στην ικανότητα να βγάλει ενα project σε πέρας.

2. Public speaking. Δημόσια ομιλία. Ενας από τους μεγαλύτερους φόβους του ανθρώπου ειναι η δημόσια ομιλία. Είτε το παιδί σας θέλει να γίνει ο επόμενος Copperfield, είτε δικηγόρος, είτε καθηγητής θα πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει μπροστά σε κόσμο. Η ενασχόληση με αυτήν την τέχνη σε καθιστά ικανό να παίρνεις πρωτοβουλίες και να προσαρμόζεσαι σε καταστάσεις καθώς συμβαίνουν επι σκηνής.

3. Ανεξαρτησία. Οι ομαδικές δραστηριότητες για ορισμένους ανθρώπους είναι πολύ καλές. Αλλα συχνά παρατηρούμε οτι αυτές οι δραστηριότητες δίνουν έμφαση στο να δουλεύεις με άλλους και πολύ συχνά να βασίζεσαι σε άλλους. Μια σημαντική ικανότητα που αποκτούν τα παιδια με την ενασχόληση της τέχνης ειναι να μάθουν να βασιζονται στον εαυτό τους. Οταν ανοίγει η αυλαία είναι μόνοι τους πάνω στη σκηνή (stress management skills)

4. Αγάπη για το διάβασμα. Στον χώρο της τέχνης μας λένε «αν θέλεις να κρύψεις κάλα ένα μυστικό, γράψε το σε βιβλίο» Τα καλύτερα μυστικά βρίσκονται σε βιβλία και ο μόνος τρόπος να τα μάθεις είναι να διαβάζεις.

5. Grooming. Περιποίηση της εξωτερικής εμφάνησης. Η στολή ή η εμφάνηση με την οποία βγαίνουμε στην σκήνη είναι βασικό κομμάτι της παραστασης. Τόσο σημαντικό που χωρίς αυτό ίσως να μην μπορούμε να κάνουμε την παράσταση μας. Οπως φροντίζουμε τα αντικείμενα μας έτσι πρεπει να φροντίζουμε η στολή μας να είναι καθαρή και σε καλή κατασταση.

6. Κρυφό ταλέντο. Η ενασχόληση ενός παιδιού με την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας δεν σημαίνει οτι θα γίνει επαγγελματίας ή οτι θα παρατήσει το σχολείο για να πάει στο τσίρκο. Πολλοί απο τους πιο πετυχημένους ταχυδακτυλουργούς ειναι ερασιτέχνες που παρουσιαζουν τα μαγικά τους σε φίλους και συγγενείς. Αλλοι έχουν εντάξει τα μαγικά στην δουλεία τους. Εγω διδάσκω Αγγλικά χρησιμοποιόντας μαγικά κόλπα, Ο Κώστας είναι μαθηματικός και χρησιμοποιεί τεχνικές για να εξηγήσει πολύπλοκες μαθηματικές έννοιες. Μια γνωστή μου οδοντίατρος κάνει μαγικά κόλπα για να ηρεμίσει τα παιδιά πρίν καθίσουν στο ιατρείο της.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα I.B.M Youth σε επόμενο blog post… Αν όμως δεν μπορείτε να περιμένετε, μπορειτε να επικοινωνίσετε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του I.B.M Youth και γραμματέα της ΙΒΜ Κώστα Μαραγκό (τηλ.6946214264)