«Ήταν το καλύτερο πάρτι της ζωής μου!»

birthday_candles

«Ήταν το καλύτερο πάρτι της ζωής μου!»  Είναι λόγια που θέλει να ακούει κάθε γονιός που καταβάλει πολύ προσπάθεια, χρόνο και χρήμα για να οργανώσει το πάρτι γενεθλίων του παιδιού του.

Το να οργανώσεις έναν μεγάλο αριθμό παιδιών , ανεξαρτήτως ηλικίας, απαιτεί πολύ προσπάθεια, χρόνο και μπορεί να είναι και πολύ αγχωτικό.  Κάνοντας παιδικές παραστάσεις και πάρτι περισσότερο από μια δεκαετία έχω μαζέψει κάποιες καλές συμβουλές για εσάς.

 

19076-1070

#1

 

Το πάρτι είναι για το παιδί σας. Εκτός εάν πρόκειται για πάρτι έκπληξη, πρέπει να συμπεριλάβετε το παιδί σας σε όλη την διαδικασία οργάνωσης και προετοιμασίας. Με αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνουν την δυσκολία αλλά τους δίνει και περισσότερα πράγματα να θυμούνται από το πάρτι. Σίγουρα και οι ίδιοι ανυπομονούν την μεγάλη μέρα του πάρτι οπότε από μόνοι τους θα σιγουρευτούν ότι όλες οι δουλειές που πρέπει να γίνουν, έχουν ολοκληρωθεί στην ώρα τους.

Φυσικά, αν το παιδί είναι πολύ μικρό δεν θα μπορεί να κάνει πολλά για την προετοιμασία αλλά σίγουρα  μπορεί να βοηθήσει στην διακόσμηση, στο να φτιάξει σακουλάκια με δώρα για τα παιδιά και να συμμετέχει στην επιλογή του θέματος του πάρτι, των καλεσμένων, της ψυχαγωγίας  (ανιματέρ, μάγος) ακόμα και του φαγητού.

 

#2

Η περιβόητη «λίστα των καλεσμένων»

Εδώ ίσως χρειαστεί να επέμβετε λιγάκι. Για μικρότερα παιδιά είναι πιο εύκολο να φτιάξετε την λίστα καθώς τα παιδιά θα είναι λίγοι καλοί φίλοι και ξαδέρφια. Τα μεγαλύτερα παιδιά, αν μπορούσαν, θα καλούσαν όλο το σχολείο. Εδώ πρέπει να βάλετε κάποια όρια ανάλογα με τον χώρο που έχετε επιλέξει και τα χρήματα που σκοπεύετε να ξοδέψετε. Ένας καλός αριθμός καλεσμένων είναι το μίνιμουμ του χώρου που διαθέτετε, για παράδειγμα αν ο χώρος σας κάνει για 20 παιδιά,  ο αριθμός των καλεσμένων να είναι 15. Σίγουρα θα θέλουν να προσκαλέσουν μερικούς ακόμα οπότε να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο. Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι όλοι θα μπορούν να παρευρεθούν στο πάρτι εκείνη τη μέρα οπότε καλό είναι να έχετε και  backup λίστα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ’ το να καλέσετε 25 παιδιά και να έρθουν μόνο 10.

Επίσης κάτι που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι η ηλικία των παιδιών και αν θα συνοδεύονται από τους γονείς τους ή θα πρέπει να τους προσέχετε εσείς.

Το μέρος που έχετε επιλέξει να γίνει το πάρτι σας είναι  επίσης πολύ σημαντικό για την επιτυχία του πάρτι. Το πάρτι μπορεί να γίνει στο σπίτι, σε παιδότοπο, σε παγοδρόμιο, σε μπόουλινγκ, σε πάρκο, πισίνα, ξενοδοχείο κλπ.

Κάποια από αυτά μπορεί να σας ανεβάσει πολύ το κόστος και σε άλλα μπορεί η επιτυχία να εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Εάν σκοπεύετε να έχετε ανιματέρ ή μάγο καλό είναι να μιλήσετε μαζί τους πριν κλείσετε τον χώρο διότι ίσως έχουν κάποιους περιορισμούς.

#3

Η διάρκεια του Πάρτι σας

Αν είναι μικρά παιδιά (1-3ετών) τότε η διάρκεια περιορίζεται στην μια έως 1,5 ώρα. Για παιδιά (4-8ετών) η διάρκεια μπορεί να είναι παραπάνω, ωστόσο δεν χρειάζεται να ξεπεράσει τις 2-2,5ώρες για να γιορτάσετε τα γενέθλια. Αντιθέτως, η κούραση πολλές φορές συνοδεύεται από γκρίνια και τσακωμούς των παιδιών, πράγμα το οποίο μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση και εν τέλη το πάρτι. Κάποιοι ανιματερ αναλαμβάνουν όλη την διαδικασία του πάρτι, από το καλωσόρισμα των παιδιών ως την τούρτα οι οποίοι θα σας ενημερώσουν για την ιδανική διάρκεια ανάλογα με την ηλικία και το πλήθος των παιδιών.

#4

Θεματικό πάρτι

Συχνά τα παιδιά επιλέγουν το πάρτι τους να έχει κάποιο θέμα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να αποφασίσετε πριν επιλέξετε θέμα για το πάρτι σας.

Η τελική απόφαση σας θα πρέπει να βασιστεί στα χρήματα που διατίθεστε να ξοδέψετε, την ευκολία προετοιμασίας, καθώς επίσης και από τον ενθουσιασμό που δείχνει το παιδί σας σε λογικά πλαίσια

Από τις τοπ 3 επιλογές σας δείτε τι υπάρχει διαθέσιμο εμπορικά ή αν χρειάζεται να κατασκευάσετε εσείς τα πάντα.

Μόλις επιλέξετε με το παιδί σας το τελικό θέμα του πάρτι πείτε του ότι δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη γιατί χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας.

#5

Κρατήστε τα παιδιά χαρούμενα και δραστήρια!

Προετοιμάστε παιχνίδια για τα παιδιά που να παίζουν όλα μαζί, όλη την ώρα. Κανένα παιδί δεν του αρέσει να κάθεται και να περιμένει την σειρά του.

#6

Πάντα να εχετε plan B!

Πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά την ημέρα του πάρτι. Κάντε τις σωστές προετοιμασίες ώστε να μην βρεθείτε με ένα πολύ δυσαρεστημένο παιδί ή  μια ομάδα παιδιών που βαριούνται και ψάχνουν όλο το σπίτι για να βρουν κάτι να κάνουν.

#7

Μετά από όλες τις προετοιμασίες που θα κάνετε για το υπέροχο πάρτι του παιδιού σας μην ξεχάσετε να περάσετε και εσείς λίγο χρόνο με το παιδί σας.

Φτιάξτε του το αγαπημένο του πρωινό και γράψτε του ένα γράμμα θυμίζοντάς του όλα τα καλά για τα οποία το αγαπάτε! Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που θα θυμάται όταν μεγαλώσει!

#8

Να έχετε έτοιμη μια φωτογραφική μηχανή με φορτισμένες μπαταρίες και χώρο στην Κάρτα μνήμης για πολλές φωτογραφίες. Ενθαρρύνετε και τους υπόλοιπους ενήλικες να σας βοηθήσουν για να αποτυπώσετε αυτές τις μαγικές στιγμές. Μια καλή ιδέα είναι να μοιράσετε φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης αν υπάρχουν μεγαλύτερα παιδιά για να δείτε μέσα από τα δικά τους μάτια.

#9

Η επόμενη ημέρα του πάρτι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να διδάξετε στο παιδί σας ένα πολύ καλό μάθημα.

Μιλήστε με το παιδί πριν το πάρτι για το πόσο σημαντικό είναι να ευχαριστήσει τους καλεσμένους του που ήρθαν στο πάρτι και να τους ευχαριστήσει και για τα δώρα του. Λίγες μέρες μετά το πάρτι μπορείτε να βοηθήσετε να στείλετε ευχαριστήρια κάρτα στους καλεσμένους. Θα ήταν πολύ καλή ιδέα να τυπώσετε μερικές από τις φωτογραφίες που τραβήξατε από το πάρτι και να τις συμπεριλάβετε.

Μαγος Big Ben

#10

Τέλος, μην ξεχάσετε να περάσετε και εσείς καλά γιατί ξοδέψατε τόσο κόπο, χρόνο και χρήμα. Το αξίζετε! Σας εύχομαι να περάσετε υπέροχα!

 

Posted in Uncategorized

Διάσημα πρόσωπα που δεν γνωρίζατε οτι είναι μάγοι!

bigben μαγοι celebrities

Ενα απο τα βιβλία που μου κράτησαν συντροφιά το καλοκαίρι του 2015 και δικαίως μπήκαν στην λίστα των αγαπημένων μου είναι το “Born Standing-up” του γνωστού ηθοποιού Steve Martin. Μέσα στο βιβλίο αναφέρονται ιστορίες της καριέρας του ως σταντ απ κωμικός καθως και μάγος.
Ετσι σκέφτηκα να κάνω μια μικρή έρευνα και να δω ποιά άλλα μεγάλα ονόματα έχουν ασχοληθεί με την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας. Η λίστα με εξέπληξε με ονόματα απο γνωστούς ηθοποιούς εως και CEO μεγάλων εταιριών.

 

Steve Martin

Woody Allen

Jerry Lewis

Neil Patrick Harris

Dick Van Dyke

Andy Griffith

Muhammad Ali

Adrien Brody

Arsenio Hall

Jason Alexander

Prince Charles

Don Johnson

Norman Schwartzkopf

George W. Bush

Dick Cavett

Johnny Carson

Jackie Gleason

Cary Grant

Fred Astaire

Buster Keaton

Jimmy Stewart

Orson Welles

 

Dom DeLuise

John Denver

Carl Ballentine

Charles Dickens

Phil Libin, Evernote CEO

 

Σίγουρα υπάρχουν κι’άλλα διάσημα πρόσωπα που έχουν ασχοληθεί με την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας, αν θέλετε να συμπληρώσετε την λίστα, γράψτε στα σχόλια απο κάτω.

Posted in Uncategorized

TEDxPatras

BENJAMIN_JONES-830x830

BENJAMIN_JONES-830x830

Στη θάλασσα των φωνών, είμαστε πραγματικά σε θέση να δούμε, να ακούσουμε, να αγγίξουμε και να αισθανθούμε ότι είναι πραγματικά εκεί ή είναι όλα μια ψευδαίσθηση; Μήπως εξαρτόμαστε από τις εμπειρίες μας να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Ο Μάγος Benjamin Jones μέσα από τεχνάσματα, διαφορετική προσέγγιση και μαγεία, δείχνει ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από ό, τι συναντά το μάτι.

_BLN6527 DSC_3480 DSC_3641 IMG_7259 IMG_7274 IMG_7299 IMG_7309 IMG_7314 IMG_7317 IMG_7324 IMG_7546 IMG_7540 IMG_7538 IMG_7532 IMG_7493 IMG_7470 IMG_7366 IMG_7361 IMG_7355

Posted in Uncategorized

“Η Τράπουλα” με τον Big Ben


Παίζεις Texas hold’em με άπειρα λεφτα σε Pay Safe? Είσαι της μπιρίμπας με σκηνικό παραλία; Είσαι πιο intellectual και παίζεις μόνο Bridge, shaken not stirred ή σου μάθανε tichu και κόλλησες τρελά; Όποιο και από τα παραπάνω σε αντιπροσωπεύουν, ένα κοινό θα βρείς: Την τράπουλα. Πόσο καλά την ξέρεις;
O Μάγος Big Ben μιλάει για τα φύλλα της τράπουλας. Τα σύμβολα, οι αριθμοί και οι φιγούρες και η σημασία τους.

Posted in Uncategorized

Magic Makes Learning Unforgettable


 

Magic Makes Learning Unforgettable

Big Ben’s Magic Show

Invite Big Ben to Entertain you with his Dazzling Magic Children love Big Ben’s Magic! He is more than a dazzling magician… He is also an educator! Using magic as an effective motivational tool, Big Ben captivates even the most unruly bunch making everyone participate in activities involving a wide range of topics in English such as Numbers, Colours, Body parts, Animals, Verbs, prepositions, conditionals, expressions and more! Everyone wants to take part in Big Ben’s magic show because it’s fun! There is a lot of audience participation where children follow instructions, repeat (magic) words, and improve their listening skills.

Big Ben’s magic show is brought to your center, saving you the trouble of transporting children by bus. It’s self-contained and it lasts about 45 minutes.

Call Now because dates are disappearing fast! Big Ben (+306938427000)

(If I don’t answer, I probably vanished but I promise to call you back as soon as I reappear!)

ABOUT BIG BEN Big Ben was born in Canada. He finished school in Greece and studied electrical engineering at the university of Patras while starting his career as an EFL teacher. Big Ben has been teaching English for more than 15 years. The art of Magic came as a way to motivate his students to learn English. Big Ben has been studying the art of Magic since 2001. In 2011 he was elected secretary of the IBM (International Brotherhood of Magicians) Athens Ring 338, an organization that promotes the art of Magic worldwide. In 2012-2014 Ben held the position of magical arts instructor at the American College of Greece (Summer Camp), teaching the art of Magic to more than 90 children per week.

 

Posted in Uncategorized

Magic Summer Camp, 3η συνεχόμενη Χρονιά

Πέρασε πολύ γρήγορα και αυτή η χρονιά και πλησιάζει το 3ο Magic Summer Camp. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τον συνεργάτη και αδερφικό φίλο Κώστα Μαραγκό θα φέρουμε πιο κοντά στην τέχνη της ταχυδακτυλουργίας πάνω απο 200 παιδιά στο summer camp στο Αμερικάνικο Κολλεγιο. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων στο Camp τα παιδιά μαθαίνουν απλά ταχυδακτυλουργικά κόλπα που μπορούν να κάνουν με καθημερινά αντικείμενα όπως μολύβια, συνδετήρες, λαστιχάκια, κέρματα κ.α. ώστε να εντυπωσιάσουν και να εκπλήξουν φίλους και συγγενείς. Τα εκπαιδευτικά οφέλη της ενασχόλησης με την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας είναι πολλά και τα έχω αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις. Πέρα απο τα εκπαιδευτικά οφέλη όμως, πρέπει να πω ότι είναι πολύ διασκεδαστικό! 5 Εβδομάδες – 200 Παιδιά – πολύ μαγεία!

Μικροί εκπαιδευόμενοι μάγοι σας περιμένουμε στο Magic Summer Camp αποκλειστικά στο Αμερικάνικο Κολλέγιο 16 Ιουνίου – 18 Ιουλίου.

Posted in Uncategorized

Άλλη μια σχολική χρονιά τελείωσε!

Άλλη μια σχολική χρονιά τελείωσε, και τι χρονιά! Κάθε Ιούνιο κάνω απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, τα νέα πράγματα που έμαθα, τους ανθρώπους που γνώρισα, αυτούς που ξαναβρήκα και αυτούς που έχασα. Τις ώρες που δούλεψα, τα λεφτά που έβγαλα και τις ώρες που έπαιξα.

Η φύση της “δουλειάς” μου απαιτεί την ενασχόληση με πολλά πράγματα γι’αυτό μελετάω πολύ, διαβάζω πολλά βιβλία, παρακολουθώ σεμινάρια και tutorials κει γενικά εχω σαν motto το “οσο ζω, μαθαίνω”. Βέβαια για να αποκτήσω αυτές τις γνώσεις κάποιος έπρεπε να τις μοιραστεί μαζί μου. Και τώρα ήρθε η δική μου σειρά να πατήσω το αγαπημένο μου κουμπί SHARE.

TOP 3 βιβλία που διάβασα

  1. The Element – Ken Robinson
  2. Contagious – Jonah Berger
  3. Save the Cat – Blake Snyder

TOP 3 Ατομα που παρακολουθώ

  1. Kevin Rose
  2. Zakary Belamy
  3. Αποστόλης Αϊβαλής

TOP 3 Ενδιαφέροντα Weblinks

  1. Film Riot
  2. Scam school
  3. Creativelive

Another Year Passed

 

 

 

 

Αυτη είναι μια μικρή λίστα με τα ενδιαφέροντα μου, τις πηγές έμπνευσης και εκπαίδευσης και γενικά αυτά που μου κράτησαν συντροφιά όλη τη χρονιά.

Θα μου πείτε τώρα “τι σχέση έχουν όλα αυτά με την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας;”

 

Τα Πάντα! Πολλές φορές πρέπει να φεύγεις μακρυά απο τα “χωράφια” σου, για να βρείς σπόρους (έμπνευση & γνώση) και να καλλιεργήσεις ξανά.

 

Θα χαρώ να σχολιάσετε και εσείς τα TOP βιβλία που διαβάσατε, ανθρώπους και weblinks που σας ενέπνευσαν, δίδαξαν ή απλώς σας κράτησαν συντροφιά όλη τη χρονιά.

Καλό Καλοκαίρι!

Posted in Uncategorized

Οι Ρηγάδες στην τράπουλα ήταν αληθινοί βασιλιάδες!

Οι φιγούρες της τράπουλας έχουν αλλάξει πολλές φορές  μέχρι να πάρουν τη μορφή που έχουν σήμερα.
Σύμφωνα με κάποιους ιστορικούς της τράπουλας, οι φιγούρες αντιπροσωπεύουν διακεκριμένα πρόσωπα της ιστορίας.
Πιο συγκεκριμένα,

ο ρήγας κούπα αντιπροσωπεύει τον βασιλιά Καρολομάγνο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Ο ρήγας καρό, τον Ιούλιο Καίσαρα.

Ο ρήγας σπαθί, τον Μεγαλέξανδρο.

Και ο ρήγας μπαστούνι, τον Δαβίδ.

Posted in Uncategorized

Ο Ασσος Μπαστούνι και ο Πόλεμος του Βιετνάμ

Ο άσσος μπαστούνι βοήθησε Αμερικάνους στρατιώτες στον πόλεμο του Βιετνάμ.
Το 1966 στο απόγειο του πόλεμου του Βιετνάμ δύο λοχαγοί του αμερικανικού στρατού
επικοινώνησαν με την εταιρία US playing card και ζήτησαν τράπουλες όπου όλα τα φύλλα
να είναι άσσος μπαστούνι. Οι ασσοι χρησιμοποιήθηκαν για ψυχολογικό πόλεμό έναντια στους Βιετκονγκ.
Οταν οι Γάλλοι έριχναν τα χαρτιά, ο άσσος μπαστούνι ήταν το φύλλο που προανήγγειλε τον θάνατο.
Οι Βιετκογκ που ήταν προληπτικοί μόλις έβλεπαν το συγκεκριμένο τραπουλόχαρτο έτρεμαν από φόβο.
Χιλιάδες ασσοι μπαστουνι πεταχτήκανε στις ζούγκλες με σκοπό να αναγκάσουν τον εχθρό να φύγει τρομαγμένος.

Posted in Uncategorized

Η τράπουλα έχει σώσει ζωές.

Οι τράπουλες έχουν κατηγορηθεί για πολλά δεινά των ανθρώπων.
Πολλοί έχουν χάσει περιουσίες παίζοντας χαρτιά.
όμως όσο παράξενο και να ακούγεται η τράπουλα έχει σώσει και πολλές ζωές.

Το 1943 η US playing card company άρχισε μια μυστική αποστολή με την Αμερικάνικη κυβέρνηση.
Τύπωσε μικρούς χάρτες σε κλίμακα ένα προς 100 χιλιάδες υποδεικνύοντας τρόπους απόδρασης στην εσωτερική επίστρωση της κάθε κάρτας.
Αυτές οι τράπουλες στάλθηκαν μαζί με ιατρικά δέματα σαν δωρεά στις γερμανικές φύλακές.
Οι Αμερικανοί κρατούμενοι μπορούσαν να μουσκέψουν τα φύλλα εωσότου
διαλυθεί η κόλλα και να αποκαλυφθεί ο χάρτης με διαδρομές για την επιτυχή απόδραση των φυλακισμένων.
Η συγκεκριμένη τράπουλα θεωρείται πολυ σπανία και βρίσκεται μόνο σε χέρια συλλεκτών.

Posted in Uncategorized

Η πιο ακριβή τράπουλα

Πόσο κοστίζει μια τράπουλα;

Το κόστος μιας τράπουλας εκτιμάται συνήθως κάτω από 10 €
Υπάρχουν και τράπουλες που έχουν συλλεκτική αξίας που η τιμή ανεβαίνει σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ.

Η πιο ακριβή τράπουλα πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 1983 που αγοραστής ήταν το μουσείο Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης.

Η τράπουλα ήταν ζωγραφισμένη στο χέρι και χρονολογείται περίπου στα 1470.
Πιστεύεται ότι είναι η πιο παλιά ολοκληρωμένη τράπουλα που υπάρχει.

Η τιμή της τράπουλάς είναι 143.352 δολάρια.

Posted in Uncategorized

9 καρό – Το καταραμένο τραπουλόχαρτο

Παρ’όλο που ο άσος μπαστούνι θεωρείται το φύλλο του θανάτου, άλλο είναι αυτό που κουβαλά την κατάρα.

Το εννιά καρό είναι καταραμένο από τον 18ο αιώνα. Το συγκεκριμένο τραπουλόχαρτο φέρει την ονομασία η κατάρα της Σκωτίας.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πως πήρε αυτήν την ονομασία εγώ θα μοιραστώ μάζι σας την πιο ζοφερή.

Το 1692 ο Σερ John Dalrymple συνέβαλε στη σφαγή της Γκλένκο στη Σκωτία όπου 38 άτομα σκοτώθηκαν.

 

dalrymple

Λέγεται ότι η πανοπλία του είχε 9 ρόμβους παρόμοιους με το σχέδιο του 9 καρό.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η διαταγή για τη σφαγή υπογράφτηκε πάνω στο τραπουλόχαρτο 9 καρό και από πότε θεωρείται το καταραμένο φύλλο

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Uncategorized

Donations


Αν σου αρέσουν αυτά που φτιάχνω και θέλεις να βοηθήσεις κέρνα ένα καφέ!