Βρήκα τελικά το τέλειο μαγικό κόλπο!

 santa

Η αναζητηση του τέλειου μαγικού κόλπου έχει απασχολήσει σχεδόν όλους τους μάγους του κόσμου. Απο τον Harry Houdini  εώς και τον… Big Ben. Για τους περισσότερους η αναζήτηση δεν τελειώνει ποτέ. Για μένα όμως  μπορώ να πω ότι, όχι μόνο βρήκα το τέλειο κόλπο, αλλά θα σας το αποκαλύψω κι’όλας!

Το τέλειο μαγικό κόλπο δεν το έχω δει με τα ματιά μου, μου το έχουν διηγηθεί. Ισως η δύναμη της ιστορίας είναι πιο ισχυρή απο το ίδιο το μαγικό κόλπο και γι’αυτό ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

Η ιστορία έχει ως εξής.

Ο μικρός Χένρι ήταν 7 χρόνων και είχε πάει με τον μπαμπά του στην Disneyland. Ηταν τα καλύτερα Χριστούγεννα που πέρασε ποτέ! Είχαν πάει απο το πρωί και μπήκαν σε όλα τα παιχνίδια. Εκτός απο μερικά που δεν του επέτρεπαν λόγω ηλικίας. Ο μπαμπάς του, του είπε ότι του χρόνου θα μπορεί να μπει και σε αυτά. Βλέπετε απο τα 7 στα 8 είναι μια μεταβατική ηλικία. Είναι και η ηλικία που πολλοί μαθαίνουν τη αλήθεια για τον Αι Βασίλη. Ο μικρός Χένρι είχε τις υποψίες του αλλά δεν το είχε επιβεβαιώσει ακόμα.

Αφού πέρασε σχεδόν όλη η μέρα στην Disneyland, ήταν πολύ κουρασμένος αλλά φυσικά δεν ήθελε να φύγει. Τουλάχιστον όχι πριν την παρέλαση. Κάθε βράδυ πριν κλείσει η Disneyland γίνεται η παρέλαση και περνούν όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες Donald Duck, Daisy, Minnie, Goofy Chip & Dale και φυσικά ο Mickey Mouse στο τέλος. Τα Χριστούγεννα όμως στο τέλος βγαίνει ο Αι Βασίλης που φωνάζει στο πλήθος “Merry Christmas”.

Ο μικρός Χένρι καθόταν στο πεζούλι και έβλεπε την

παρέλαση να περνά. Ο μπαμπάς του ήταν πίσω του, όρθιος. Καθώς πλησίαζε ο Αι Βασίλης, ο μπαμπάς έβγαλε ένα διπλωμένο χαρτί απο την τσέπη του. Χωρίς να τον δει ο Χένρι, το άνοιξε και το σήκωσε ψηλά. Ελεγε ΧΕΝΡΙ με μεγάλα γράμματα και είχε ένα βέλος προς τα κάτω. Οταν ο Αι Βασίλης πέρασε απο μπροστά του, φώναξε πολύ δυνατά “Merry Christmas to you Henry”.

Ο Χένρι πίστεψε για άλλον έναν χρόνο στον Αι Βασίλη.

     Ενα μαγικό κόλπο όταν παρουσιάζεται σωστά επιτρέπει στο κοινό να ξεπερνά την βαρετή πραγματικότητα της καθημερινής ζωής. Ενώ γνωρίζω ότι οι θεατές μιας μαγικής παράστασης δεν φεύγουν πιστεύοντας ότι συνέβησαν πραγματικά μαγικά, υπάρχει μια στιγμή κατά τη διάρκεια της παράστασης που αναστέλλουν την δυσπιστία τους και για μια στιγμή ξαναγίνονται παιδιά, όταν ο κόσμος ήταν πραγματικά μαγικός, γεμάτος εκπλήξεις.

Για αυτή τη στιγμή δουλεύω. Για τον Χένρι αυτή η στιγμή κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο. Γι’αυτο το λόγο πιστεύω ότι βρήκα τελικά το τέλειο μαγικό κόλπο!