«Ήταν το καλύτερο πάρτι της ζωής μου!»

«Ήταν το καλύτερο πάρτι της ζωής μου!»  Είναι λόγια που θέλει να ακούει κάθε γονιός που καταβάλει πολύ προσπάθεια, χρόνο και χρήμα για να οργανώσει το πάρτι γενεθλίων του παιδιού του.

Το να οργανώσεις έναν μεγάλο αριθμό παιδιών , ανεξαρτήτως ηλικίας, απαιτεί πολύ προσπάθεια, χρόνο και μπορεί να είναι και πολύ αγχωτικό.  Κάνοντας παιδικές παραστάσεις και πάρτι περισσότερο από μια δεκαετία έχω μαζέψει κάποιες καλές συμβουλές για εσάς.

 

19076-1070

#1

 

Το πάρτι είναι για το παιδί σας. Εκτός εάν πρόκειται για πάρτι έκπληξη, πρέπει να συμπεριλάβετε το παιδί σας σε όλη την διαδικασία οργάνωσης και προετοιμασίας. Με αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνουν την δυσκολία αλλά τους δίνει και περισσότερα πράγματα να θυμούνται από το πάρτι. Σίγουρα και οι ίδιοι ανυπομονούν την μεγάλη μέρα του πάρτι οπότε από μόνοι τους θα σιγουρευτούν ότι όλες οι δουλειές που πρέπει να γίνουν, έχουν ολοκληρωθεί στην ώρα τους.

Φυσικά, αν το παιδί είναι πολύ μικρό δεν θα μπορεί να κάνει πολλά για την προετοιμασία αλλά σίγουρα  μπορεί να βοηθήσει στην διακόσμηση, στο να φτιάξει σακουλάκια με δώρα για τα παιδιά και να συμμετέχει στην επιλογή του θέματος του πάρτι, των καλεσμένων, της ψυχαγωγίας  (ανιματέρ, μάγος) ακόμα και του φαγητού.

 

#2

Η περιβόητη «λίστα των καλεσμένων»

Εδώ ίσως χρειαστεί να επέμβετε λιγάκι. Για μικρότερα παιδιά είναι πιο εύκολο να φτιάξετε την λίστα καθώς τα παιδιά θα είναι λίγοι καλοί φίλοι και ξαδέρφια. Τα μεγαλύτερα παιδιά, αν μπορούσαν, θα καλούσαν όλο το σχολείο. Εδώ πρέπει να βάλετε κάποια όρια ανάλογα με τον χώρο που έχετε επιλέξει και τα χρήματα που σκοπεύετε να ξοδέψετε. Ένας καλός αριθμός καλεσμένων είναι το μίνιμουμ του χώρου που διαθέτετε, για παράδειγμα αν ο χώρος σας κάνει για 20 παιδιά,  ο αριθμός των καλεσμένων να είναι 15. Σίγουρα θα θέλουν να προσκαλέσουν μερικούς ακόμα οπότε να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο. Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι όλοι θα μπορούν να παρευρεθούν στο πάρτι εκείνη τη μέρα οπότε καλό είναι να έχετε και  backup λίστα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ’ το να καλέσετε 25 παιδιά και να έρθουν μόνο 10.

Επίσης κάτι που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι η ηλικία των παιδιών και αν θα συνοδεύονται από τους γονείς τους ή θα πρέπει να τους προσέχετε εσείς.

Το μέρος που έχετε επιλέξει να γίνει το πάρτι σας είναι  επίσης πολύ σημαντικό για την επιτυχία του πάρτι. Το πάρτι μπορεί να γίνει στο σπίτι, σε παιδότοπο, σε παγοδρόμιο, σε μπόουλινγκ, σε πάρκο, πισίνα, ξενοδοχείο κλπ.

Κάποια από αυτά μπορεί να σας ανεβάσει πολύ το κόστος και σε άλλα μπορεί η επιτυχία να εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Εάν σκοπεύετε να έχετε ανιματέρ ή μάγο καλό είναι να μιλήσετε μαζί τους πριν κλείσετε τον χώρο διότι ίσως έχουν κάποιους περιορισμούς.

#3

Η διάρκεια του Πάρτι σας

Αν είναι μικρά παιδιά (1-3ετών) τότε η διάρκεια περιορίζεται στην μια έως 1,5 ώρα. Για παιδιά (4-8ετών) η διάρκεια μπορεί να είναι παραπάνω, ωστόσο δεν χρειάζεται να ξεπεράσει τις 2-2,5ώρες για να γιορτάσετε τα γενέθλια. Αντιθέτως, η κούραση πολλές φορές συνοδεύεται από γκρίνια και τσακωμούς των παιδιών, πράγμα το οποίο μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση και εν τέλη το πάρτι. Κάποιοι ανιματερ αναλαμβάνουν όλη την διαδικασία του πάρτι, από το καλωσόρισμα των παιδιών ως την τούρτα οι οποίοι θα σας ενημερώσουν για την ιδανική διάρκεια ανάλογα με την ηλικία και το πλήθος των παιδιών.

#4

Θεματικό πάρτι

Συχνά τα παιδιά επιλέγουν το πάρτι τους να έχει κάποιο θέμα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να αποφασίσετε πριν επιλέξετε θέμα για το πάρτι σας.

Η τελική απόφαση σας θα πρέπει να βασιστεί στα χρήματα που διατίθεστε να ξοδέψετε, την ευκολία προετοιμασίας, καθώς επίσης και από τον ενθουσιασμό που δείχνει το παιδί σας σε λογικά πλαίσια

Από τις τοπ 3 επιλογές σας δείτε τι υπάρχει διαθέσιμο εμπορικά ή αν χρειάζεται να κατασκευάσετε εσείς τα πάντα.

Μόλις επιλέξετε με το παιδί σας το τελικό θέμα του πάρτι πείτε του ότι δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη γιατί χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας.

#5

Κρατήστε τα παιδιά χαρούμενα και δραστήρια!

Προετοιμάστε παιχνίδια για τα παιδιά που να παίζουν όλα μαζί, όλη την ώρα. Κανένα παιδί δεν του αρέσει να κάθεται και να περιμένει την σειρά του.

#6

Πάντα να εχετε plan B!

Πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά την ημέρα του πάρτι. Κάντε τις σωστές προετοιμασίες ώστε να μην βρεθείτε με ένα πολύ δυσαρεστημένο παιδί ή  μια ομάδα παιδιών που βαριούνται και ψάχνουν όλο το σπίτι για να βρουν κάτι να κάνουν.

#7

Μετά από όλες τις προετοιμασίες που θα κάνετε για το υπέροχο πάρτι του παιδιού σας μην ξεχάσετε να περάσετε και εσείς λίγο χρόνο με το παιδί σας.

Φτιάξτε του το αγαπημένο του πρωινό και γράψτε του ένα γράμμα θυμίζοντάς του όλα τα καλά για τα οποία το αγαπάτε! Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που θα θυμάται όταν μεγαλώσει!

#8

Να έχετε έτοιμη μια φωτογραφική μηχανή με φορτισμένες μπαταρίες και χώρο στην Κάρτα μνήμης για πολλές φωτογραφίες. Ενθαρρύνετε και τους υπόλοιπους ενήλικες να σας βοηθήσουν για να αποτυπώσετε αυτές τις μαγικές στιγμές. Μια καλή ιδέα είναι να μοιράσετε φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης αν υπάρχουν μεγαλύτερα παιδιά για να δείτε μέσα από τα δικά τους μάτια.

#9

Η επόμενη ημέρα του πάρτι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να διδάξετε στο παιδί σας ένα πολύ καλό μάθημα.

Μιλήστε με το παιδί πριν το πάρτι για το πόσο σημαντικό είναι να ευχαριστήσει τους καλεσμένους του που ήρθαν στο πάρτι και να τους ευχαριστήσει και για τα δώρα του. Λίγες μέρες μετά το πάρτι μπορείτε να βοηθήσετε να στείλετε ευχαριστήρια κάρτα στους καλεσμένους. Θα ήταν πολύ καλή ιδέα να τυπώσετε μερικές από τις φωτογραφίες που τραβήξατε από το πάρτι και να τις συμπεριλάβετε.

Μαγος Big Ben

#10

Τέλος, μην ξεχάσετε να περάσετε και εσείς καλά γιατί ξοδέψατε τόσο κόπο, χρόνο και χρήμα. Το αξίζετε! Σας εύχομαι να περάσετε υπέροχα!

 

Posted in Uncategorized
2 comments on “«Ήταν το καλύτερο πάρτι της ζωής μου!»
  1. Βανα says:

    Δημο αυτο ειναι ενα εξαιρετικό αρθρο!!χρησιμο και πολυ κατατοπιστικο για οσους οργανωνουν παιδικα παρτυ!!
    Φοβερες συμβουλες!!

    Πολλα μπραβο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Donations


Αν σου αρέσουν αυτά που φτιάχνω και θέλεις να βοηθήσεις κέρνα ένα καφέ!