Βιογραφικό

Ο Δήμος Ζητουνιάτης γεννήθηκε στην πόλη Σάρνια του Καναδά. Μεγάλωσε στο Μπράντφορντ μέχρι τα 7 του χρόνια. Στην Ελλάδα ζει μόνιμα από το 1985. Τελείωσε το σχολείο στην πόλη της Λιβαδειάς όπου και απέκτησε άδεια διδασκαλίας και επάρκεια στην Αγγλική γλώσσα. Συνέχισε τις σπουδές του στο ΑΤΕΙ  Πατρών στο τμήμα Ηλεκτρολογίας, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε στον τομέα τον ηλεκτρονικών Υπολογιστών και των συστημάτων πληροφορικής.

Εργάστηκε και εργάζεται ως καθηγητής Αγγλικών και υπολογιστών για πολλά χρόνια.  Στα 25 του χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται και  με την τέχνη της Ταχυδακτυλουργίας. Κίνητρό του ήταν να κάνει την διδασκαλία και το μέχρι τότε επάγγελμά του πιο διασκεδαστικό και ελκυστικό για τους μαθητές του. Κάνει  πολλά μαθήματα και παρακολουθεί σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δίπλα από μεγάλα ονόματα του χώρου της ταχυδακτυλουργίας. Ενημερώνεται συνεχώς, διαβάζει, εξασκείται, ενώ παρακολουθεί ταυτόχρονα και μαθήματα δια αλληλογραφίας.

Στα 27 του χρόνια πήρε και το επίσημο επαγγελματικό του όνομά : ο μάγος Benjammin! Την ίδια χρονιά απέκτησε και το πρώτο του περιστέρι την μικρή Wendy! Από τότε εξασκεί το επάγγελμα του ταχυδακτυλουργού μόνιμα έχοντας στο βιογραφικό του πλήθος παραστάσεων και μεγάλων εκδηλώσεων, σε όλη την Ελλάδα!

Από το 2007 συνεργάζεται με κέντρα ξένων γλωσσών της Αθήνας και της Πάτρας και διδάσκει την Αγγλική γλώσσα μέσα από την ταχυδακτυλουργία! Νεωτεριστική μέθοδος που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους μικρούς, αλλά και τους ενήλικες μαθητές!

Την ίδια χρονιά αποκτά και τον πιστό του φίλο και μόνιμο και αξιαγάπητο βοηθό του πλέον στις παιδικές του παραστάσεις, το μικρό Ρόκι ,το πονηρό Ρακούν και του μαθαίνει πώς να εμφανίζεται, να εξαφανίζεται και να κάνει τα παιδιά να χαμογελούν…..

Το 2008 ξεκίνησε την συνεργασία του και  με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και Νηπιαγωγεία της Αθήνας  όπου διδάσκει στα Νήπια την πρώτη επαφή με τα Αγγλικά μέσα από την μοναδική μεθοδολογία  English the magic way!  Συνδυάζοντας διδασκαλία και ψυχαγωγία μαζί!

Το 2009 βραβεύτηκε απο την Ακαδημία Ταχυδακτυλουργών στην κατηγορία μικροταχυδακτυλουργίας (close-up magic) στην 2η Ολυμπιάδα Ταχυδακτυλουργών.

Το 2011 σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες ταχυδακτυλουργούς ενεργοποίησε το IBM Ring 338 στην Αθήνα (Διεθνής Αδερφότητα Μάγων) όπου ήταν και γραμματέας.

Τα καλοκαίρια ( 2012,  2013 και 2014) συνεργάζεται με τον Μάγο Φινέα και διδάσκουν την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας στο Αμερικάνικο κολλέγιο στα πλαίσια του Summer Camp σε περισσότερα απο 200 παιδιά.

Το 2013 συνεργάστηκε με 5 κορυφαίους Μάγους και έκαναν τις “Βραδιές Μαγείας” στο upStage Gialino και “Magic Sundays” στο Θέατρο Χυτήριο.

Τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε την θέση του αντιπροέδρου της ΙΒΜ για 2 χρόνια με πολλά σχέδια για την ανάδειξη της τέχνης της ταχυδακτυλουργίας.

Τον Απρίλιο του 2015 ήταν ένας απο τους 13 ομιλητές της διοργάνωσης TEDxPatras.

Τέλος,  στα μελλοντικά του σχέδια είναι η μετάδοση της τέχνης στις νέες γενιές μέσω των μαθημάτων, σεμιναρίων και εβδομαδιαίων workshops που έχει ήδη αρχίσει να οργανώνει και να παραδίδει…