Simon says…. Hi!

Σαν παιδί που μεγάλωσα την δεκαετία του 80′, οι εκπομπές που δεν έχανα με τίποτα ήταν τα specials του David Copperfield και φυσικά το Muppet Show! Ακόμα και σήμερα παρακολουθώ με την κόρη μου, τις ίδιες εκπομπές, με την ίδια ευχαρίστηση.

Ένα μεγάλο κομμάτι της παράστασής μου για παιδιά περιλαμβάνει στοιχεία απο τα δικά μου παιδικά χρόνια. Μαγικά και Μαριονέττες(Puppets). Τα Puppets μπήκαν στο προγραμμά μου πριν 4 χρόνια περίπου με τον αγαπημένο μου χαρακτήρα Kermit the frog που με βοηθούσε να διδάξω Αγγλικά σε παιδιά νηπιαγωγείου. Ο  Kermit ήταν ένα λούτρινο κουκλάκι απο μαγαζί με παιχνίδια το οποίο μετά απο αρκετές “επεμβάσεις” έγινε puppet που μιλάει. Φυσικά δεν είχε την αυθεντική φωνή του  Kermit αλλά είχε την προσωπικότητά του.

sesame street

 

Για λόγους πνευματικής ιδιοκτησίας ο αγαπητός Kermit the frog έπρεπε να αποσυρθεί απο την σκληρή δουλειά που έκανε διασκεδάζοντας και εκπαιδεύοντας μικρά παιδιά και την θέση του πήρε επάξια ο Tony! Ένας σκανταλιάρης που παρεξηγείται αν κάποιο παιδί φωνάξει “ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΑ” γιατι ΔΕΝ είναι κούκλα…. Είναι ΚΟΥΚΛΟΣ! Ο Tony έχει κάνει εκατοντάδες παιδικές παραστάσεις με τον Big Ben διασκεδάζοντας παιδιά σε πάρτυ γεννεθλίων, σχολεία και κέντρα ξένων Γλωσσών.

 

 

KERMIT

 

Πρόσφατα μου έγινε μια πρόταση για web series όπου θα χρησιμοποιούσα την μαριονέττα για εκπαιδευτική εκπομπή, αλλά ο Tony είναι αγοραστή κούκλα….. εμμμ κούκλος… οπότε δεν μπορεί να εμφανιστεί τηλεοπτικά λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Ετσι αποφάσισα να φτιάξω την δική μου μαριονέττα (puppet)

 

 

 

 

Εψαξα όλο το ιντερνετ, αγόρασα 2 καταπληκτικά βιβλία για κατασκευή puppet, πειραματίστηκα πολύ

9781581803723 9781581807943

και έφτιαξα την πρώτη μου μαριονέττα, τον Simon! Ελπίζω να τον δούμε σύντομα επι σκηνής! Welcome on board Simon!

 

Simon