MAGIC SUMMER CAMP στο Αμερικάνικο Κολέγιο

Σε λίγες μέρες ξεκινά για δεύτερη χρονιά το MAGIC SUMMER CAMP στο Αμερικάνικο Κολέγιο, όπου παιδιά ηλικίας 6 εως 12 ετών θα παρακολουθήσουν μαθήματα ταχυδακτυλουργίας απο εμένα και τον μάγο Φινέα.

 

Ανυπομονούμε και οι δύο καθώς πέρυσι περάσαμε καταπληκτικά και τις 5 εβδομάδες. Εκτός του οτι είναι απίστευτα διασκεδαστική εμπειρία, παρατηρήσαμε (καθώς είμαστε και οι δυο στον χώρο της εκπαίδευσης) οτι η μετάδωση της συγκεκριμένης τέχνης έχει πολλά εκπαιδευτικά οφέλη.

 

Η εβδομάδα ξεκινά με την υπόσχεση του μάγου, δηλαδή οτι δεν θα αποκαλύψουμε πως γίνονται τα μαγικά κόλπα που μαθαίνουμε στην τάξη. Παρατηρήσαμε οτι οι μικροί μαθητευόμενοι μάγοι κράτησαν την υπόσχεσή τους και δεν αποκάλυψαν τα μυστικά ουτε στα αλλα παιδιά του  Summer Camp, ούτε στους άλλους καθηγητές, ούτε καν στους γονείς τους!

 

Στη συνέχεια, καθημερινά, Ο μάγος Φινέας και εγώ κάνουμε μια μικρή επίδειξη ενός μαγικού τεχνάσματος με 2 διαφορετικές παρουσιάσεις και έπειτα εξηγούμε στα παιδιά πως γίνεται. Αφου δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στα παιδιά να κάνουν εξάσκηση, με μεγάλη προθυμία ζητούν να κάνουν την δική τους παρουσίαση μπροστά στους συμμαθητές τους. Αυτό μας δείχνει την μεγάλη ώθηση στην αυτοπεποίθηση των παιδιών και οτι πολύ εύκολα ξεπερνούν τον φόβο της δημόσιας ομιλίας (Public Speaking).

 

Επίσης τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία της τέχνης της ταχυδακτυλουργίας που αρχίζει απο τα αρχαία χρόνια, την τεράστια “κρυμμένη” βιβλιογραφία που την συνοδεύει καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε την μαγεία και τη χαρά με τους ανθρώπους γύρω μας!

Μαγικό καλοκαίρι στο MAGIC SUMMER CAMP!