Τι να σκεφτείτε πριν προσλάβετε μάγο για το παιδικό πάρτυ που διοργανώνετε

397116_10150582573044748_586094747_9072225_1989053754_n

Μια μαγική παράσταση στο σπίτι σας είναι διασκεδαστική και εντυπωσιακή για μικρούς και μεγάλους. Αν θέλετε η εκδήλωσή σας να είναι πραγματικά μαγική πρέπει να σκεφτείτε κάποια πράγματα πριν προσλάβετε τον οποιονδήποτε μάγο για αυτήν την ιδιαίτερη μέρα.

Αυτό που πρέπει να σας απασχολεί δεν είναι μόνο το πόσο κοστίζει. Ο πιο φτηνός ανιματέρ, κλόουν ή μάγος ίσως να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Το ίδιο ισχυει και για τον ακριβότερο. Να προσέχετε πάντα τι προσφέρει για την τιμή που χρεώνει.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η καταλληλότητα. Και εγώ σας γονιός δεν θα ήθελα να βάλω στο σπίτι μου έναν που δεν ξέρει να απευθύνεται στα παιδιά ή να χρησιμοποιεί αστεία και σχόλια για ενήλικο κοινό. Οπότε σιγουρευτείτε οτι είναι πρόθυμος να σας δώσει κάποιες πληροφορίες για αυτόν εκ των πρωτέρων.

_ERG0063

Απο την πείρα μου ως εκπαιδευτικός και μετά απο εκατοντάδες παραστάσεις μπορώ να σας πω οτι στα παιδιά δεν αρέσει να κάθονται ακούνητα και απλώς να παρακολουθούν για πολύ ωρα. Μια διαδραστική παράσταστη με συμμετοχή μικρών και μεγάλων θα κρατήσει το ενδιαφέρων του παιδιού σας για περισσότερη ώρα.

Τα παιδιά βαριούνται εύκολα και μια μαγική παράσταση που έχει κάτι περισσότερο απο μερικά μαγικά κόλπα σίγουρα θα κρατήσει το ενδιαφέρον τους. Οπότε, βρείτε κάποιον που θα κάνει το κοινό του να αναρωτιέται συνεχώς τι θα συμβεί μετά.

IMG_1989

Τώρα θα μου πείτε “Καλά όλα αυτά που λες Big Ben αλλά που θα τον βρώ αυτόν που τα κάνει ολα αυτά;”

Μια καλή αρχή είναι να ρωτήσετε φίλους και συγγενείς εαν γνωρίζουν κάποιον να σας προτείνουν. Μη ξεχνάτε όμως πως αύτο που θεωρούν άλλοι διασκεδαστικό μπορεί να μην ταιριάζει στο δικό σας γούστο. Στο κάτω κάτω δεν σας αρέσουν όλες οι ταινίες που σας έχουν προτείνει.

 

DSC_0074
Δείτε δείγμα της δουλειάς του μάγου. Οι περισσότεροι επαγγελματίες μάγοι προσφέρουν κάποιο demo video στην ιστοσελίδα τους. Αυτό και μόνο συνήθως αρκεί για να πάρετε την απόφαση να προσλάβετε τον μάγο ή οχι.
benjammin self portrait

 

Αν έχετε αμφιβολίες για τις ικανότητες του, αν δηλαδή είναι ταχυδακτυλουργός (κάτι που απαιτεί χρόνια εξάσκησης και μελέτης) ή απλώς κάποιος που αγόρασε και παρουσιάζει απλά μαγικά κόλπα, ρωτήστε τον αν είναι ενεργό μέλος κάποιας ομάδας ταχυδακτυλουργών. Κάποιες γνωστές ομάδες στην Αθήνα ειναι η IBM (International Brotherhood of Magicians) η ακαδημία ταχυδακτυλουργών και ο σύλλογος ταχυδακτυλουργών Ελλάδας. Αν είναι μέλος μιας ομάδας ίσως να είναι αναγνωρισμένος απο τους συναδέλφους του. Δεν είναι όμως και απαραίτητο.

 

DSC_0098

Τέλος απλώς ακολουθήστε το ένστικτό σας. Αν νιώσετε οτι δεν είναι επαγγελματίας ή δεν εχει την απαιτούμενη εμπειρία καλύτερα μην το ρισκάρετε.

Όταν έρθει λοιπόν η στιγμή να επιλέξετε τον σωστό μάγο για το επόμενο event σας τώρα γνωρίζετε τι να ψάξετε και τι να ρωτήσετε.